Vaenu õhutamises kahtlustatava kodu otsiti läbi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Urmas Luik

Paide politseijaoskonnas on käimas väärteomenetlus karistusseadustiku paragrahvi 151 alusel, mis käsiteleb vaenu õhutamist.

Vaenu õhutamise eest, kui sellega on põhjustatud oht isiku elule, tervisele või varale, karistatakse rahatrahviga (kuni kolmsada trahviühikut) või arestiga. Karistusseadustiku järgi on see tegevus, millega on avalikult üles kutsutud vihkamisele, vägivallale või diskrimineerimisele seoses rahvuse, rassi, nahavärvi, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, seksuaalse sättumuse, poliitiliste veendumuste või varalise või sotsiaalse seisundiga.

Kui selle teoga on põhjustatud inimese surm, tekitatud tervisekahjustusi või muu raske tagajärg, siis karistatakse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Sama karistus ootab ees inimest, kes on selle teo eest juba varem karistada saanud.

«Kohtu loal viidi seoses selle menetlusega muude menetlustoimingute hulgas läbi ka läbiotsimine. Menetluse alustamise aluseks olid sotsiaalmeedias levitatud väljaütlemised, mis õhutavad vaenu,» kinnitas politsei pressiesindaja Kaja Grak.

«Läbiotsimine ei ole seotud süütamisega Vao külas,» lükkas ta ümber sotsiaalmeedias levitatud väite.

Kahtlustatav end ise vihaõhutajaks ei pea.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles