Ida prefektuuri politseinikud pidasid kinni 23 joobes alaealist

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealine alkoholiga.
Alaealine alkoholiga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Nädalavahetusel pidasid Ida prefektuuri politseinikud kinni 23 alkoholi tarvitanud alaealist, neist noorimad olid kolm 13-aastast tüdrukut.

Laupäeva öösel sai politsei väljakutse Toila vallas asuvasse puhkekeskusesse, kus ühe kohaliku kooli noored korraldasid klassiõhtu. Kohal oli ligi 70 noort vanuses 15-17 aastat, neist 12 olid joobes. Noorukid toimetati Jõhvi politseijaoskonda.

Laupäeva õhtul korraldasid Narva politseijaoskonna politseinikud reidi, mille käigus tuvastati neli joobes alaealist tüdrukut, neist kolm olid kõigest 13-aastased. Samuti tegid politseinikud kindlaks kaks täiskasvanut, kes alaealistele alkoholi andsid.

Pühapäeva öösel said Jõhvi politseijaoskonna politseinikud väljakutse Iisaku valda, kus ühes eramajas pidutsesid kaheksa alaealist, neist seitse olid joobes. Ainus peol viibinud kaine teismeline oli üks neist, keda politseinikud eelneval ööl Toila vallas kinni pidasid.

Purjus noored anti üle vanematele.

Ida prefektuuri operatiivjuhi Kalle Kuusiku sõnul on see nädalavahatus murettekitav ja nii suur hulk joobes alaealisi on pigem erandlik.

«Kahjuks peavad paljud noored normaalseks, et puhkamisega peaks kaasnema alkoholi tarvitamine. Alkoholi tarvitamise piirang on seatud mitte selleks, et noori kiusata, vaid eeskätt selleks, et neid kaitsta,» ütles Kalle Kuusik.

«Alkohol pärsib oluliselt mõtlemist, reaktsiooni kiirust ja analüüsimisvõimet ning joobes alaealisel on suurem oht sattuda liiklusõnnetusse või saada kuriteo ohvriks. Alkoholi tarvitamine võib samuti tekitada orgasminile tõsiseid tervisekahjustusi. Lõbusalt aega veeta võib ka ilma alkoholita.»

«Lapsevanemad peavad igal juhul huvi tundma, kuidas ja kellega nende lapsed aega veedavad, ning püüdma oma lapse vaba aega sisustada. Oma töös näeme, et sellistesse situatsioonidesse satuvad pigem lapsed, kellel on liiga palju vaba aega ning kel ei ole huvitegevusi väljaspool kooli,» lisas Narva politseijaoskonna noorsoopolitseinik Natalja Burjakova.

Noorsoopolitseinik tuletab meelde, et kindlasti peab lapsele rääkima, et kui tekib olukord, kui kellegi tervis või elu on ohus, tuleb viivitamatult helistada numbrile 112 ja abi kutsuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles