Kolme inimese pussitaja peab vanglas karistust edasi kandma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussitaja. Pilt on illustratiivne.
Pussitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kolme inimese pussitamise eest pikka vangistust kandev mees ei pääse ennetähtaegselt vabadusse.

27-aastast Andrei Linaskit polnud nõus tingimisi vabadusse lubama maa- ega ka ringkonnakohus. Seejärel pöördus mees määruskaebusega riigikohtusse, mis ei võtnud aga kaasust menetlusse. Seega peab Linask vanglas karistust edasi kandma.

Harju maakohus mõistis 2010. aasta veebruaris Linaski süüdi kahe inimese mõrvakatses ja röövimises ning karistas teda kaheksa-aastase vangistusega. Ühtlasi tuli mehel kohtu otsusel maksta riigi tuludesse 10 875 krooni sundraha ning hüvitada kaitsja- ja ekspertiisikulud kokku enam kui 15 000 krooni ulatuses.

Ka prokurör nõudis Linaskile kaheksa-aastast vangistust, samas kui kohtualuse kaitsja palus kohtul tapmiskatse süü ümber kvalifitseerida raskete tervisekahjustuste tekitamiseks ning vastavalt sellele ka karistus määrata.

Hiljem jättis süüdimõistmise jõusse ka ringkonnakohus ning kuna riigikohus otsustas 2010. aasta septembris Linaski kaitsja kassatsioonkaebuse tagastada, jäi mehele määratud karistus jõusse.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi viis pussitamiseni 2009. aasta 8. mai öösel südaöö paiku Tallinnas Rae tänaval eesti ja vene noormeeste purjus seltskonna vahel puhkenud tüli.

Pool tundi pärast südaööd haaras Linask noa ning ründas esmalt üht eestlaste seltskonda kuulunud noormeest, pussitades teda mitu korda rindu. Seejärel ründas Linask teist meest, kellele jagas samuti noahoope rindu. Kolmas noormees sai Linaski käest pussitada kätte ja rusikahoobi näkku ning oli sunnitud ründajale loovutama mobiiltelefoni.

Politsei pidas pussitaja vahetult pärast kuritööd kinni ning kohtueelse uurimise lõppedes sai ta süüdistuse kahe inimese mõrvakatses ning röövimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles