Pagulastega seotud kulud neelavad valitsuse reservist ligi neli miljonit eurot

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Alatest saabuvast talvest Eestisse jõudvad põgenikud näevad mõistagi riigile ette lisakulutusi, mis riigieelarve seletuskirja kohaselt küündivad kuni nelja miljoni euroni.

Riigieelarve seletuskirjas on pagulastega seotud kuludeks määratud valitsuse reservist 3 920 212 eurot. See neelab reservist suurima summa. Lisaks on valitsuse suuremate kuludena seletuskirjas märgitud kinnisvarainvesteeringud kogusummas 2 182 003 eurot ja PRIA Maaelu Arendamise Toetuste Süsteemi arendused 1 574 181 euro ulatuses.

Reservist antakse toetusi ettenägematuteks kuludeks. Eelnimetatud kulud on sihtotstarbelised ning nende üle peab arvestust rahandusministeerium. Reservist vahendite eraldamine ja selle kasutamine toimub valitsuse poolt kehtestatud korras.

Möödunud nädalal leppisid Euroopa Liidu riikide ministrid kokku 120 000 rahvusvahelist kaitset vajava inimese ümberpaigutamises liikmesriikide vahel. Varem oli kokku lepitud 40 000 põgeniku ümberpaigutamises. Eesti on lubanud vastu võtta umbes 550 põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles