Algab surematu korealase ristiretk Eestisse

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastor Jaerock Lee.
Pastor Jaerock Lee. Foto: Postimees.ee/Scanpix

Kuigi Eestis reklaamitakse end jumala pojaks pidava pastori Jaerock Lee esinemisi Lõuna-Korea kultuuripäevade sildi all, tutvustatakse välisilmale ettevõtmist hoopis värvikamalt - kui «ristiretke» Eestisse.

Et üritusele olevat end registreerinud juba ligi 10 000 osalejat, otsustas Postimees.ee avada natuke ürituse ja pastori tagamaid.

Viite sellele, et Eestit ootab ees ristiretk, leiab videoportaali Youtube üles pandud homme Rocca al Mare suurhallis algavate kahepäevaste Lõuna-Korea kultuuripäevade reklaamvideo juurest.

Kuigi klipis endas ei mainita seda kordagi, on portaalis video pealkirjaks pandud «Eesti ristiretke promo».

Selles näidatakse, kuidas Jaerock Lee ja tema jüngrid on viimastel aastatel korraldanud samasuguseid üritusi näiteks USAs, Saksamaal ja Venemaal. Reklaamis lubatakse, et ka Tallinna üritusele tulijad saavad kogeda «elava jumala jõudu», «muutust, uuestisündi ja elu».

Eestis lubatakse öelda maha jõuline sõnum, mis läbistab terve maailma. «Jumala olemasolu saab tõestatud jumala plahvatuslike tegude läbi,» teatatakse reklaamklipis.

Ületab kõik eelmised evangelistid?

Kui see, et kultuuripäevad on tegelikult mastaapne usuüritus, ei ole enamusele enam üllatus, siis religioon, mida Rocca al Mare suurhallis tuhandetele jutlustama hakatakse, pakub avastusi isegi kristlastele.

Jaerock Lee pole nimelt järjekordne karismaatiline ristiusu jutlustaja, nagu neid näiteks USAst vahel Eestisse satub. See mees on loonud omaette isikukultusele läheneva kiriku ja võrdsustanud end peaaegu Jeesus Kristuse endaga.

Liikumist meile tuttavast protestantismist tavatult kaugele näitab kas või seegi, et tema juhitav Manmini Keskkirik on Korea kirikute nõukogust välja heidetud ning ka tema ise väärõpetuse levitamine tõttu ekskommunikeeritud.

Järgnevalt on ära toodud mõned Jaerock Lee värvikamad väited, peamiselt küll tema enda vägevuse kohta:

- Ta on Jumala otsene järeltulija (nagu Jeesuski) ning seda tunnistavad nii piibel kui kõik prohvetid.
- Tema vaim istub taevas Jumala trooni kõrval vasakul (Jeesus istub Jumala paremal käel)
- Tal ei ole pärispattu ehk tal on Jeesuse, mitte Aadama veri, sest ta kaotas 1992. aastal ühes õnnetuses rohkelt verd, sai vereülekande ja taastus.
- Ta on surematu või õigupoolest saab ise otsustada, kas elab või sureb.
- Ta on järgi teinud kõik imed, mis Jeesuski, välja arvatud vee peal kõndimise.

- Tema on viimse päeva kohtumõistja.
- Ta on esimene inimene, kes on käinud nii Kuul kui Päikesel ja mõlemalt naasnud.
- Inimesed näevad teda ükskõik kus, sest ta on paista nii Päikeselt kui Kuult.
- Kui Jaerock Lee järgija teda armastab, joonistab ingel ta seinale Jaerock Lee portree.
- Jaerock Lee sünnipäeval peavad tema järgijad andma talle sünnipäevakingiks suure hulga raha.

- Ta on oma palvete jõul ravinud inimesi terveks aidsist.
-  Kõikjal, kuhu Jaerock Lee läheb, saadab teda vikerkaar.
-  Kui ta avab oma vaimusilmad, näeb ta jumala kuju. Jumal on Jaerock Lee enda moodi.
- On olemas Maast ligi miljard korda suurem Eedeni aed, mille elanikud käivad vahel UFOdega Maad külastamas.
- Enne saatuslikku õunasöömist käisid Adam ja tema lapsed Eedeni aiast maapeal puhkamas ja ehitasid muuseas Egiptuse püramiidid ja Sfinksi.
- Jumal hävitas pattu teinud ja seetõttu Eedeni aiast Maale saadetud dinosaurused, sest nad sõid liiga palju ja Maa ökosüsteem sattus hädaohtu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles