Politsei võttis rahurikkuja muusikakeskused ajutiselt hoiule

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik tööpostil.
Politseinik tööpostil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei lõpetas nädalavahetusel Võru linnas ühes kortermajas peetud lärmaka peo, võttes rahurikkujalt ajutiselt ära kaks muusikakeskust.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul sai politsei ööl vastu pühapäeva väljakutse Võrus Petseri tänaval asuvasse kortermajja, mille elanikud kurtsid ühest korterist kostva valju muusika üle. Politsei kontrollis korteris olnud seltskonda ning juhtis tähelepanu, et vali muusika häirib naabrite öörahu.

Peoperemees näitas esiti üles mõistvat suhtumist ja keeras muusika vaikseks. Mõne aja möödudes otsustati lärmaka koosviibimisega siiski jätkata, teatas politsei. Ka naabrid püüdsid pidulisi korrale kutsuda, aga tulemust see ei andnud, ning politsei pidi probleemsesse korterisse naasma.

Bravuurikas peoperemees käitus sel korral korrakaitsjate suhtes üleolevalt ega püüdnudki mõista, et on valju muusika kuulamisega naabrite rahu häirinud. Tagamaks, et rikkumine lõppeks, otsustas politsei korterist kaasa võtta seal olnud kaks muusikakeskust. Muusikakeskuste ajutine hoiulevõtmine ei vabasta rikkujat tavapärasest süüteomenetlusest, teatas Lõuna prefektuur.

Võru piirkonnapolitseiniku Elar Sariku sõnul kasutab politsei sellist lähenemist sagedamini olukordades, kus on alust arvata, et rikkumine võib jätkuda. «Rikkumise toimepanemise vahendi hoiulevõtmisega tagame, et rikkumine ei jätkuks. Teisalt ei jää politseipatrull hõivatuks, kuna saab korduvaid väljakutseid ühele aadressile samas, kui teised abi võivad vajada,» selgitas ta.

Politsei võib vallasasjana hoiule võetud esemeid enda käes hoida ühest päevast mitme nädalani, misjärel saab omanik need tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles