Video: riigikogus arutati Eesti rändepoliitika valikuid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Parlamendi riigieelarve kontrolli erikomisjon arutas tänasel avalikul istungil riigikontrolli ülevaadet Eesti rändepoliitika valikutest.

Riigikontrolli eesmärk oli anda majanduse ja tööjõu seisukohalt ülevaade Eesti rändepoliitika senisest panusest vajalike töökäte leidmisel, rõhutada otsuste langetamise vajalikkust ning teha otsustajatele kokkuvõte valikuvõimalustest. Ülevaates ei ole käsitletud asüülipoliitikat ning ebaseadusliku immigratsiooni teemat, teatas riigikogu pressiteenistus.

Riigikontroll rõhutas ülevaates, et Eestil on kasvava tööjõupuuduse leevendamiseks kaks võimalust, mis ei välista teineteist: soodustada senisest enam sisserännet ja viia ellu tööhõivet suurendavad reformid.

Riigi rändepoliitika valikute üle arutlesid tänasel istungil riigikontrolör Alar Karis, siseminister Hanno Pevkur, ettevõtlusminister Liisa Oviir, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, sotsiaalkatseminister Margus Tsahkna ja kultuuriminister Indrek Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles