Pikhof: Eestis puudub kontroll õigusbüroode üle

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu õiguskomisjon esimehe Heljo Pikhofi sõnul tuleb riigil luua süsteem õigusbüroode tegevuse kontrollimiseks ning tagada, et igaühes neist töötaks kõrgema juriidilise haridusega inimesi, kirjutas riigikogu pressiteenistus.

«Praegu puudub Eestis kontroll õigusbüroode üle ja neid võib luua igaüks,» märkis Pikhof.

Pikhofi sõnul eeldavad inimesed sageli, et õigusbüroost saab nõu juristi käest, kuid tegelikult ei taga seda miski.

«Küll aga võib erihariduseta õigusnõuniku käest saadud ebaõige abi tuua inimesele kaasa algsest veelgi suurema probleemi,» ütles ta.

Juristide liidu, advokatuuri, justiitsministeeriumi ning maaomavalitsuste liidu esindajate osalusel peetud õiguskomisjoni istungil leiti, et kvaliteetse õigusabi kättesaadavust tuleks Eestis parandada ning Pikhofi sõnul kavatseb komisjon välja tulla vastavate ettepanekutega.

Komisjonis toimunud arutelus käisid läbi ideed luua õigusnõustaja kutse ja hakata õigusbüroosid litsentseerima, parandada õigusabi kättesaadavust läbi vallasekretäride ning samuti plaan asuda põhjalikult reformima riigi tasuta õigusabi süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles