Liiklustrahvid peaksid riigikassasse tooma 13,2 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullpolitseinik mõõdab sõidukite kiirust.
Patrullpolitseinik mõõdab sõidukite kiirust. Foto: Marko Saarm / Sakala

Liiklusalaste rikkumiste eest määratavad väärteotrahvid peaksid järgmisel aastal paisutama riigikassat 13,2 miljoni euroga, prognoosib siseministeerium 2016. aasta riigieelarves.

Kui tänavuseks laekumiseks on prognoositud 10 780 000 eurot, siis järgmisel aastal juba 22,5 protsenti rohkem ehk 13 200 300 eurot.

«Trahvitulu prognoosi on suurendatud lähtudes 2015. aasta tegelikust laekumistest, kuna uute kiiruskaamerate lisandumisega tõusis kiiruskaamerate trahvide arv võrreldes 2014. aastaga ligi 48 protsenti. Kokku edastati 89 793 trahviteadet,» märgib siseministeerium riigieelarve eelnõus.

Lisaks tõstab ministeeriumi kinnitusel tulu edaspidi kiiruskaamerate trahviteadete saatmine teistesse Euroopa Liidu riikidesse, kolmandatelt riikidelt kiiruskaamerate trahvide sissenõudmised ja mobiilsete kiiruskaamerate laiem kasutuselevõtt.

«Väärtegude arv on viimastel aastatel vähenenud, kuid prioriteetsete liiklusrikkumiste eest määratavad trahvisummad on kasvanud. Edasisteks aastateks ei prognoosi trahvide üldsumma tõusu, sest rohkem karistatakse eriõiguse äravõtmise ja arestiga,» märgib siseministeerium.

Päästeamet planeerib väärteomenetluse seadustiku alusel määratud trahvitulusid 17 300 eurot. Prognoosi aluseks on 2014. aasta keskmise määratud summa ehk ligi 49 eurot rikkumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles