Rahvusringhäälingu eelarve kasvab ligi seitse protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) tuleva aasta eelarve kasvab 6,6 protsenti, selgus esmaspäeval valitsuse heakskiidu saanud järgmise aasta riigieelarve eelnõust.

Kui tänavu sai ERR kultuuriministeeriumi valitsemisala kaudu 28 014 377 eurot toetust, siis tuleva aasta eelarvest on ERRile ette nähtud 29 859 800 eurot. Seega saab rahvusringhääling tulevaks aastaks üle 1,8 miljoni euro rohkem, vahendas BNS.

Toetuse kasvu põhjendab ministeerium ETV+ kuludega tuleval aastal.

«Kultuuriministeerium rahastab Eesti Rahvusringhäälingu arengut eesmärgiga tagada Eestis mitmekesine ja Eesti arenguvajadusi toetav meediaruum,» seisab eelnõus.

Samas lõppenud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et ERR vajab Rio de Janeiros toimuvate olümpiamängude ja Prantsusmaal toimuvate jalgpalli Euroopa meistrivõistluste (EM) teleülekanneteks 650 000 eurot.

ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna kinnitas, et mõlemad teleülekanded tulevad. Küll tuleb aga juhul, kui riik ERRile lisaraha ei anna, jätta ekraanile toomata näiteks Tartu maraton ja Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Saarna sõnul ei jätka sel juhul uuel aastal ka spordisaade «Suurmeistrid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles