Haridusprogramm «Noored kooli» asub taas õpetajaid otsima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Semiootikamagistri kraadiga õpetajat Marili Pärtlit innustas ühinema programmiga «Noored kooli» soov teha midagi tõeliselt raputavat.
Semiootikamagistri kraadiga õpetajat Marili Pärtlit innustas ühinema programmiga «Noored kooli» soov teha midagi tõeliselt raputavat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevast on avatud võimalus kandideerida programmi «Noored kooli», millega otsitakse kõrgharidusega aktiivseid inimesi, kes on valmis oma karjääris suure muutuse tegema ja alustama järgmisest sügisest vähemalt kaheks aastaks uut tähenduslikku elu õpetajana, vahendas BNS.

«Me ei otsi lihtsalt õpetajaid, me otsi me maailmamuutjaid, kes on valmis minema kooli, jagama seal õpilastega oma teadmisi, oskusi, aga ka ellusuhtumist ja usku, et iga laps on võimekas,» rääkis tulevastest programmi osalejatest «Noored kooli» tegevjuht Kristi Klaasmägi.

«Oleme üheksa aasta jooksul toonud kooli ligi 130 säravate silmadega inimest, kellest rohkem kui pooled on jäänud õpetajaks ka programmi lõppedes ning paljud teised jätkavad karjääri haridussektoris,» lisas Klaasmägi. 

«Noored kooli» võtab uude lendu vastu maksimaalselt 25 osalejat.

Varasemad aastad on näidanud, et konkurss programmi pääsemiseks on üsnagi tihe, nimelt kuus kuni kaheksa inimest ühele kohale.

Valituks osutumisel on kõige määravamad osaleja motivatsioon, tema haridus ja varasem ühiskondlik aktiivsus ning loomulikult esinemis- ja juhtimisoskused, mida testitakse mitmetes kandideerimisvoorudes.

Programmi kandideerimine on avatud kuni 22. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles