Tsahkna: «Puutepunkt» peab jätkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna hinnangul peab erivajadustega inimestele suunatud ETV telesaade «Puutepunkt» jätkuma, vahendas BNS.

«Ma olen seisukohal, et ERR peaks olema võimeline omaenda vahenditest katma iga-aastaselt erivajadustega inimestele suunatud saate tootmise ja levitamise kulud. Küsimus ei ole, et mis see saade on, kas ta on «Puutepunkt» või midagi muud, see on asi, mida mina siin ei saa kindlasti öelda,» ütles Tsahkna riigikogus arupärimisele vastates.

«Aga me teame seda, et «Puutepunkt» telesaatena on väga tunnustatud, ta on üks põhilisi infoallikaid erivajadustega inimestele ja ta on ka viinud läbi minu hinnangul ühiskonna arvamuse muutmise ja ka poliitikute arvamuse muutmise, mis puudutab erivajadustega inimeste vajadusi ja probleeme ja ka seda, et see teema ei ole ainult üks suur «hädaorg», vaid erivajadustega inimesed on täiesti tavaline, normaalne osa meie ühiskonnast,» lisas ta.

«Sotsiaalkaitseministrina ja Eesti Vabariigi kodanikuna näen, et seni minu teada peaaegu et ainukene just nimelt nendele probleemidele pühendatud saade peab saama jätku,» ütles Tsahkna.

«Seni on selle saate ajalugu olnud selline, et jupp jupi haaval on neid vahendeid Eesti Rahvusringhäälingusse toodud ja ERR on ka ise oma vahenditest seda saadet välja andnud,» sõnas minister.

«Selles mõttes ma ei taha siin ERRile esitada mingisugust süüdistust, kuid ma lihtsalt leian seda, et sellele ühiskonnagrupile, nagu ka paljudele teistele, kellel on ette nähtud kogu programm, peaks olema üks kindel tagatis, et nendele mõeldud saade, nende teemade tutvustamine, nende teemadest teavitamise saade on programmis tagatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles