Ilvest ootab järgmisel aastal suur hüvitis ja ametipension

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann / Postimees

Järgmisel aastal ametist lahkuvat presidenti Toomas Hendrik Ilvest ootab ees suur hüvitis ja ametipension, selgub esmaspäeval valitsuses heaks kiidetud 2016. aasta riigieelarve eelnõust.

Presidendi kantselei tegevuskulud on järgmisel aastal 4 220 459 eurot ehk tänavusega võrreldes 2,5 protsenti suuremad. Sealjuures kulub kantselei tööjõukuludeks 3 722 280 eurot.

Presidendi ametipensionile kulub järgmisel aastal 59 565 eurot, kusjuures kasv võrreldes tänavusega on 25,2 protsenti. Seda seetõttu, et kui praegu saab presidendi ametipensioni vaid Arnold Rüütel, siis järgmisel aastal lisandub talle ka oma teise ametiaja lõpetav Toomas Hendrik Ilves. Presidendi ametipensioni suurus on 75 protsenti tema põhipalgast.

Presidendi töötasu kulu on järgmisel aastal 168 992 eurot ehk tänavusest 84 631 eurot enam. See on summa, mis vastavalt presidendi ametihüve seadusele makstakse Ilvesele ametiaja lõppedes ühekordse hüvitisena ehk tegemist on riigipea ühe aasta palgaga.

Presidendi esindustasule kulub järgmisel aastal 42 889 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles