Eestis resideeruvad diplomaadid viiakse õppepäevale Virumaale

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikool.
Rakvere ametikool. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Jõhvi Gümnaasium ja Rakvere Ametikool võõrustavad täna haridus- ja teadusministeeriumi korraldatavat õppepäeva Eestis resideeruvale diplomaatilisele korpusele. Tänavune õppepäev on pühendatud muudatustele koolivõrgus, infotehnoloogiale hariduses, ettevõtlus- ja keeleõppele.

Jõhvi, mis on edukalt korrastanud oma koolivõrgu ning kus töötab üks uusimaid riigigümnaasiume, on sobiv koht rääkimiseks, miks on Eestis vaja korrastada koolivõrku ja kuidas see keeruline protsess kulgeb.

Veel tuleb Jõhvi gümnaasiumis juttu infotehnoloogiast hariduses ja infotehnoloogilisest haridusest ning keeleõppest ja mitmekeelsusest. Kaks viimast teemat võtab kokku Eesti eduka leiutise, internetipõhise keeleõppeprogrammi «Keeleklikk» tutvustus.

Pärastlõunal on diplomaadid juba Rakvere ametikoolis, kus neile tutvustab ennast ettevõtlusteater, teemat üldistab ülevaade uuendustest ettevõtlusõppes. Loomulikult on diplomaatidel võimalus vaadata äsja korda saanud Rakvere ametikooli.

Haridus- ja teadusministeerium korraldab diplomaatide õppepäeva juba rohkem kui kümme aastat. Tänavu on õppepäevale tulemas 39 osalejat 24 riigist, nende seas 16 suursaadikut. Lisaks diplomaatidele osalevad õppepäeval Prantsuse Instituudi, Goethe Instituudi, Konfutsiuse Instituudi ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindajad.

Õppekäigu lõpetab haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi vastuvõtt õppepäeval osalejatele Rakvere ametikooli ruumes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles