Kohus jättis pedofiili karistuse muutmata

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Ridnõi otsuse väljakuulutamise ajal Harju maakohtus.
Pavel Ridnõi otsuse väljakuulutamise ajal Harju maakohtus. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata ohvreid vägistanud, peksnud ja piinanud pedofiili 15 aasta pikkuse vanglakaristuse. 

Harju maakohus tunnistas mai lõpus Pavel Ridnõi süüdi mitmes alaealise vastu suunatud kuriteos ja saatis mehe enam kui 15 aastaks trellida taha. 

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas toona 30-aastasele Ridnõile süüdistuse kokku rohkem kui kümnes kuriteoepisoodis, kus kannatanuteks olid kaks alla 14-aastast last ja üks täisealine inimene. Kuriteod pandi toime mullu juuni algusest kuni augusti lõpuni. Kohtumenetluse ajal Ridnõi mingisugust kahetsust noorema kui 14-aastase alaealise vastu toimepandud kuritegude osas üles ei näidanud.

Muu hulgas süüdistati Ridnõid ühe lapse vägistamises, samuti lapsporno valmistamises ja hoidmises, lapse seksuaalses ahvatlemises, alaealise alkoholi tarvitamisele kallutamises, kehalises väärkohtlemises raskendavatel asjaoludel ja ähvardamises. Vägivallateod pani Ridnõi toime peamiselt täisealise kannatanu vastu.

«Tallinna ringkonnakohus jättis tänase otsusega Harju maakohtu 20. mai 2015 aasta otsuse Pavel Ridnõi süüdistusasjas muutmata ning apellatsioonid rahuldamata,» sõnas täna Postimehele ringkonnakohtu pressiesindaja.

Otsuse saab riigikohtus vaidlustada 30 päeva jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles