Pevkur algatab Dressenilt kodakondsuse äravõtmise

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Dressen.
Perekond Dressen. Foto: Ekraanitõmmis telekanal Rossija videolt

Siseminister Hanno Pevkur lubas, et esitab valitsusele ettepaneku võtta riigireetur Aleksei Dressenilt ära Eesti kodakondsus.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul tuleb riigireetur Aleksei Dressenilt Eesti kodakondsus ära võtta, ütles siseministeeriumi pressiesindaja. Siseministri sõnul lisatakse vastav punkt valitsuse päevakorda lähiajal, peale vajalike materjalide ettevalmistamist. 

Kodakondsusseaduse järgi saab valitsus neilt, kes ei ole sünnijärgsed kodanikud, teatud tingimustel Eesti kodakondsuse ära võtta. Nii näiteks võib ta seda teha välisriigi luureteenistusse astunud isikutelt. 

Dressen sai Eesti kodakondsuse naturalisatsiooni korras 1993. aastal. 2012. aasta juulis mõistis Harju maakohus ta süüdi riigireetmises ja ametialase teabe edastamises ning määras karistuseks 16 aastat vangistust. Laupäeval vahetati Venemaa eriteenistuse poolt röövitud Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Eesti piiril välja riigireetur Aleksei Dresseni vastu. 

Esimene kord

Valitsus ei ole seni mitte üheltki inimeselt Eesti kodakondsust ära võtnud. Inimesi on küll loetud Eesti kodakondsuse kaotanuks põhjusel, et nad on Eesti kodanikuna võtnud vastu mõne teise riigi kodakondsuse. Sel aastal on selliseid otsuseid tehtud 105 inimese suhtes.

Käesoleval aastal on valitsus keeldunud kodakondsuse andmisest 26 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles