Krossile kuuluva Kõue mõisa rahastajaks sai Neitsisaarte ettevõte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõue mõis.
Kõue mõis. Foto: Harju Maavalitsus

Majutusteenust pakkuva Kõue mõisa uueks investoriks sai Swedbanki asemel Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõtte, mõisa üks omanikke on riigikogu liige Eerik-Niiles Kross.

Mõisa esindaja teatas BNSile, et 22. septembril sai Kõue mõis ettevõtte pangalaenu refinantseerimise kaudu uue investori. «Mitmepoolse kokkuleppe tulemusena lõpetati senine koostöö Swedbanki ASiga ning uueks investoriks on Blue Oil Limited. Kõue mõis OÜ kohustused Swedbank ASi ees on täies ulatuses täidetud,» teatas mõisa esindaja.

Kross ütles BNSile, et tegemist pole tundmatu firmaga. «Minu muudel ettevõtetel on Blue Oiliga varem olnud ärilisi kokkupuuteid küberturvalisuse ja strateegilise nõustamise vallas,» sõnas ta. «Ütleme nii, et meil oli Swedbankiga mõisa arengust erinev nägemus,» sõnas Kross ja kinnitas, et ettevõttega Blue Oil Limited sõlmitud kokkuleppega ei kaasne muid kohustusi.

Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõtte Blue Oil Limited peakorter asub Londonis, ettevõtte põhitegevus on naftasaaduste tarnimine, ladustamine ja müük Lõuna- ja Põhja-Ameerikas, Vaikse ookeani rannikul ning Lääne-Aafrikas.

«Blue Oil Limited jääb passiivseks investeerimislaenu andjaks ja ei kavatse sekkuda Kõue mõisa juhtimisse ega äritegevusse. Kõue mõis OÜ juhatuses muudatusi ei toimu, samuti jääb ettevõte jätkuvalt täies ulatuses Eesti kapitalile kuuluvaks,» teatas mõisa esindaja. Koostööleping Blue Oil Limited ja Kõue mõis OÜ vahel sõlmiti viieks aastaks.

Kõue mõisa üks omanikke on riigikogu liige, reformierakondlane Eerik-Niiles Kross.

Kõue mõisa 2014. aasta majandusaasta aruande kohaselt moodustasid ettevõtte lühi- ja pikaajalised kohustused kokku pisut üle 3,3 miljoni euro ning aruandeaasta kahjumi suuruseks oli 289 876 eurot.

Majandussaasta aruande kohaselt on Kõue mõisa võlg Swedbankile 1 057 189 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles