IRL: erakonnal on veel vara Soobi suhtes otsuseid langetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu vallavanem Aivar Soop.
Pildil Tartu vallavanem Aivar Soop. Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvat Tartu vallavanema Aivar Soopi kahtlustatakse korruptsioonis, IRLi peasekretäri sõnul on erakonnal uurimise praeguses seisus veel vara Soobi suhtes otsuseid langetada.

«Mitte mingil juhul ei saa kuidagi õigustada ega tolereerida ühtegi teguviisi, millel on küljes korruptiivsed kahtlused,» ütles BNSile erakonna peasekretär Tiit Riisalo.

«Loetud tundide eest ilmunud uudiste põhjal, et Aivar Soobile on esitatud kahtlustus, on vara teha erakonnal otsuseid, kuid oma järeldused teeme vastavalt uurimiskäigule,» kinnitas ta.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud kuulasid teisipäeval kahtlustatavana üle Tartu vallavanema Aivar Soobi, teda kahtlustatakse korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses ja Tartu valla vara omastamises. 

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Soop on Tartu vallavanem alates 1993. aastast ning Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees alates 1995. aastast. Aastal 2003 pälvis ta Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles