Aab: üks tööaasta peab võrduma ühe pensioniaastaga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Riigikogu liige ja endine sotsiaalminister Jaak Aab leiab, et pensionikindlustuse seadust peab muutma nii, et üks tööaasta võrduks ühe pensioniaastaga.

«Pole õiglane, et näiteks miinimumpalka saavad töötajad peavad töötama kolm aastat ühe pensioniaasta eest,» ütles Aab.

Keskerakonna fraktsioon on esitanud riigikogu menetlusse riikliku pensionikindlustuse seaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk on tõsta keskmisest töötasust madalamat sissetulekut saanud isikute pensioni.

«Eelnõu kohaselt tagatakse võrdne koefitsent ka lapsehoolduspuhkusel olevatele lapsevanematele, üliõpilastele, kaitseväeteenistuses olevatele isikutele ja teistele, kelle eest on riik või kohalik omavalitsus tasunud sotsiaalmaksu,» selgitas Aab.

«Ettepanek siduda pension laste arvuga on põhimõtteliselt samm samas suunas. Kui lapsehoolduspuhkusel olevatele lapsevanematele tagatakse sel ajal võrdne koefitsent, siis saavadki nad ju hiljem suuremat pensioni,» märkis Aab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles