Samost: kas inimesed mäletavad, keda nad riigikokku valisid?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost.
Anvar Samost. Foto: Peeter Langovits.

Ajakirjanik Anvar Samost küsis, kas inimesed mäletavad täna, kelle poolt nad kolme ja poole aasta eest toimunud riigikogu valimistel hääletasid.

«Arvan, et üsna paljud targad inimesed tegelikult ei mäleta enam, kelle poolt nad kolm ja pool aastat tagasi hääletasid, aga seda peaks ju mäletama, et osata nüüd oma valikut teha,» rõhutas Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Rääkides 40 kirjale allakirjutanutele Postimehes esitatud küsimusest, millisel teemal võiks tänapäeval kirjutada sarnase kirja, juhtis Samost tähelepanu, et suur osa küsimusele vastanuist mõistis selles peituvat provokatsiooni.

«Õnneks paljud inimesed rõhutasid, et asjaolud on tänapäeval niivõrd muutunud, et mingit sellist kirja pole enam vaja. Priit Aimla, Toomas Kall, Heino Kiik ja mitmed teised,» loetles Samost.

«Aga nii-öelda «ühiskonnateadlane» Rein Ruutsoo kirjutaks alla astmelise tulumaksu ettepanekule! On täiesti uskumatu, kuidas kolmekümne aastaga on inimesest, kes tollal sai asjadest õigesti aru, on saanud inimene, justkui ühiskonnateadlane, kes ei saa enam millestki midagi aru,» nentis Samost.

«Toomas Kall ütles väga õigesti, et tänapäeval on iga paari aasta järel võimalik oma sõnum valimiskasti lasta,» meenutas Samost.

«Aga tegelikult võiks ka valimiste vahelisel ajal proovida kursis olla, kuidas teie valitud saadikud hääketavad, milliseid initsiatiive nad teinud on, võiks neile otse kirjutada, nendega kokku saada, neilt reaalselt aru pärida,» rääkis Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles