Keit Pentus: iga partei pole tingimata erakond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Toomas Huik

Reformierakonna liikme Keit Pentuse hinnangul on Eesti vaba riik, kus võib katsetada kõike, mis teiste elu ja vabadusi ohtu ei sea, kuid tuleb tähele panna, et iga asi, mis ennast parteiks nimetab, ei ole tegelikult tingimata erakond.

Pentuse hinnangul on algatused nagu e-erakond või Loosipartei heaks tunnistuseks, et Eesti inimesed on altid ja julged proovima ning nalja tegema.

«Märgiks, et kodanikuühiskond toimib,» arvas ta.

Samas toonitas Pentus, et erakonna loomise õnnestumine sõltub ikkagi vaid sisust: kui tuntakse, et millestki on ühiskonnas tõsiselt puudus, siis saadakse kokku ka 1 000 mõttekaaslast, kellega erakond moodustada.

«Kui su ideed aga ei lenda ja on olulised vaid vähestele, siis on tõenäoliselt raske kokku saada ka sadat inimest,» nentis ta.

Pentus rõhutas ka, et iga asi, mis ennast parteiks nimetab, ei ole tegelikult tingimata erakond. Näiteks Vuntsikandjate partei näol on tegemist reklaamiagentuuri loodud libaühendusega.

Pentuse arvates on täna Eesti inimeste jaoks ilmselt kõige olulisem iseenda ja oma lähedaste elujärje parandamine ja kindlustamine ning toetatakse neid, keda usaldatakse Eesti majandusolukorda parandama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles