Hiiu vallavanem tagandati ametist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu vallavanem Georg Linkov.
Hiiu vallavanem Georg Linkov. Foto: Harda Roosna / Hiiu Leht

Pärast Kärdla linna keskväljakul toimunud meeleavaldust otsustas Hiiu vallavolikogu erakorralisel istungil tagandada ametist Hiiu vallavanema Georg Linkovi, kirjutab homne Hiiu Leht.

Täna kella poole nelja paiku kogunesid Kärdla linna keskväljakule pahased hiidlased, et toetada Hiiu vallavolikogus algatatud umbusaldushääletust Hiiu vallavanema Georg Linkovi suhtes.

Tänasele meeleavaldusele järgnenud Hiiu vallavolikogu erakorralisel istungil toetas Linkovi umbusaldamist kümme saadikut, mis oli avalduse läbiminekuks piisav. Vastu oli kuus volikogu liiget.

Hiiu vallamaja juures Kärdlas osales loosungitega umbes poolsada inimest, uudistajaid oli ligi sada, kirjutab Hiiu Leht.

Meeleavalduse korraldasid Loode-Hiiumaa Külade Selts ja endise Kõrgessaare valla Lauka kooli lapsevanemad.

Linkov ütles Postimehele, et ametist tagandamine tuli talle suure üllatusena. «Omad inimesed lõid noa selga. Enne olid nad mulle kinnitanud vastupidist. Pean natuke selle mõttega harjuma ja siis edasi vaatama,» kommenteeris Linkov.

«Paar päeva varem ütles koalitsioonipartner, et nemad ei toeta umbusaldusavaldust ja seisavad kindlalt minu selja taga,» selgitas ta.

«Opositsiooni korraldatud meeleavaldusel oli väga vähe inimesi. Pooled olid lapsed ja täiskasvanutest omakorda pooled olid puudega inimesed,» ütles Linkov.

Linkov ei osanud öelda, kes ametikohal võiks jätkata, kuid hetkel täidab vallavanema kohuseid abivallavanem Jaanus Valk.

«Kuna mul on volikogu liikme mandaat olemas, siis jätkan tööd volikogu tasandil,» ütles endine vallavanem oma edasiste plaanide kohta.

Linkov kandideeris 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas ja kogus 426 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles