Valga lastekodu saab 16 lapse tarbeks peremaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raekoda, kus linnavolikogu istungeid peab.
Valga raekoda, kus linnavolikogu istungeid peab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas aadressil Jaama puiestee 7 avatakse reedel Valga lastekodu kuueteistkümne lapse jaoks ehitatud paarisperemaja, mis valmis sotsiaalministeeriumi eestvedamisel Eesti-Šveitsi koostööprogrammi vahendite toel.

Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnul vajab iga laps kodutunnet ja tema arengut toetavaid tingimusi, teatas sotsiaalministeerium BNSile.

«Uus peremaja loob oluliselt paremad võimalused asenduskoduteenuse sisu uuele tasemele viimiseks, et pakkuda asenduskodus elavatele lastele perelähedast ning nende heaolust ja vajadustest lähtuvat kasvukeskkonda,» ütles minister.

Ühekorruseline paarisperemaja on puitfassaadiga ehitis, mis sobitub hästi ümbritsevasse keskkonda. Projekti maksumus oli ligikaudu 680 000 eurot, hoone projekteeris Projekt O2 OÜ.

Sotsiaalministeerium alustas lapsesõbralike peremajade ehitamisega 2008. aastal. Praeguseks on valminud peremajad Elvas, Haapsalus, Juurus, Kuressaares, Narva-Jõesuus, Narvas, Pärnus, Tartus, Viljandi linnas ja vallas ning Vinnis. Lisaks Valga asenduskodule valmivad käesoleva aasta lõpus veel ka peremajad Laheda vallas Põlvamaal ning järgmise aasta alguses Paides.

Peremajade ehitamiseks kulub kokku ligikaudu 17,1 miljonit eurot, peamisteks rahastajateks on Euroopa Regionaalarengu Fond ja Eesti-Šveitsi koostööprogramm, riigi omaosalus moodustab kogu asenduskodude kaasajastamise projektist 15 protsenti. Projekti käigus on toetatud nii riiklikult hallatavate kui ka kohalike omavalitsuste asenduskodude kaasajastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles