Üks Hiiumaa: Linkov ei arvesta demokraatliku juhtimise põhimõtetega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu vallavanem Georg Linkov.
Hiiu vallavanem Georg Linkov. Foto: Harda Roosna / Hiiu Leht

Neli Hiiu valla võimuliitu kuuluva valimisliidu Üks Hiiumaa toetasid IRLi kuuluva vallavanema Georg Linkovi umbusaldamist, teatas valimisliit neljapäeva õhtul selgitavas kirjas.

Hiiu vallas on võimul IRLi ja Üks Hiiumaa koalitsioon, millel on 19-liikmelises volikogus 10 kohta, kirjutas BNS.

Neli valimisliidu liiget liitus vallavanema umbusaldamisega, sest viimaste nädalate väljaütlemiste järgi ei seosta vallajuht end koalitsiooni eelneva kokkuleppega - arvestada volikogu otsuste elluviimisel demokraatliku juhtimise põhimõtetega, teatasid Üks Hiiumaa liikmed.

Septembri algul tegi Üks Hiiumaa IRLile ettepaneku, et Linkov ja volikogu esimees Jaanus Valk astuksid tagasi, sest Hiiu vallas on muudatuste elluviimine tekitanud vallakodanike silmis usalduskriisi vallajuhtide vastu, seisis kirjas. Seejärel jõudsid koalitsioonipartnerid kokkuleppele jätkata sama võimuliiduga.

Kokkulepe nägi ette, et Valk asub täitma abivallavanema kohuseid Kõrgessaares, volikogu juhi kohale seatakse üles Margit Kagadze (Üks Hiiumaa) kandidatuur ja vallavanemana jätkab Linkov, ütlevad valimisliidu esindajad.

Kaks nädalat hiljem selgus, et Linkov ei soovi muudatusi ellu viia.

«Uskusime, et ühiselt kokkulepitu on kõigile arusaadav, ollakse valmis võtma poliitilist vastutust ja minnakse konstruktiivselt edasi. Me ei pea võimalikuks vallavanema jätkamist, kes ei ole valmis oma eksimusi tunnistama ja oma tegutsemisviisides korrektuure tegema,» lausus Kagadze.

Üks Hiiumaa nelja liikme sõnul peab valla kui terviku arendamine jätkuma ning see ei tohi takerduda isikute taha. Strateegiliste eesmärkide elluviimine, sealhulgas ebapopulaarsete muudatuste tegemine, peab toimuma demokraatlikul ja üldinimlikul viisil, nähtus teatest.

Uus vallavanem nimetatakse vastavalt seadustele ametisse kahe kuu jooksul. Nelja Üks Hiiumaa liikme sõnul on sobiva kandidaadi leidmiseks mõistlik korraldada avalik konkurss. Seni täidab vallavanema kohuseid vastavalt volikogu otsusele abivallavanem Jaanus Valk.

Kirjale kirjutasid alla valimisliidu Üks Hiiumaa liikmed: Margit Kagadze, Alti Küttim, Jaanus Berkmann, Imre Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles