Helkurikampaaniaga saab taas lähedastele elupäästjaid kinkida

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurid.
Helkurid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna alustab maanteeamet koostöös politsei- ja piirivalveametiga helkuri kandmise olulisust selgitava liiklusohutuskampaaniaga, mille raames kutsutakse taas ellu helkurite kinkimist võimaldav veebikeskkond.

Sel aastal on taaskord käivitatud veebikeskkond helkur.ee, mille kaudu on võimalik saata kingitusena helkur oma lähedastele või oma kodukülas elavatele inimestele.

Helkuritele pühendatud kodulehte helkur.ee tutvustataksetele- ja raadioklippides, väli-, sise- ja trükireklaamis ning Internetis. Veebikeskkond on nii eesti- kui venekeelne.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Käesoleva aasta 9 kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud 12 ning hukkunud 4 jalakäijat.

2009. aastal hukkus asulavälisel teel pimeda ajal kokku 10 ja sai vigastada 25 jalakäijat.

Maanteeamet tuletab kõikidele jalakäijatele veelkord meelde, et liikluseeskiri kohustab maanteel jalakäijat kõndima vasakpoolsel teepeenral ning pimedas alati kasutama helkurit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles