Kohus põlgas tõendina ära advokaadi ja kahtlusaluse pealtkuulatud telefonivestluse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit. Foto: Sander Ilvest

Riigiprokuratuur üritas eile Harju maakohtus kuritegeliku ühenduse moodustamises ja juhtimises süüdistatava Assar Pauluse ja tema kaassüüdistatavate protsessil esitada kohtule tõendina advokaadi ja kahtlusaluse, kellest praeguseks on saanud süüdistatav, pealtkuulatud telefonivestlust, kuid kohus seda vastu ei võtnud.

Riigiprokuratuur soovis kriminaalasjas tõendusmaterjali hulka lisada ühe protsessil osaleva advokaadi ja ühe praeguse süüdistatava telefonivestluse salvestist, kuid selle vastu protesteerisid ägedalt suurem osa protsessil osalevaid kaitsjaid, lisaks esitati kohtule selle peale eelnevalt juba advokatuuris ettevalmistatud seisukoht, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Advokaatide kinnitusel on kriminaalasjas advokaadi ja teise poole vahel toimuva telefonikõne pealtkuulamine ja selle sisu jälitusprotokollina esitamine ühemõtteliselt vastuolus kriminaalmenetluse seadustikus sätestatuga.

Kohus võttis asja vaagimiseks väikese vaheaja ning jõudis järeldusele, et konkreetset advokaadi ja kahtlusaluse pealtkuulatud telefonivestluse salvestist kriminaalasja materjalide hulka ei lisata ning selle vestluse sisu ei avaldata.

Mahukas kriminaalasjas süüdistatakse kolme meest kuritegeliku ühenduse juhtimises ja 18 meest ning ühte naist kuritegelikku ühendusse kuulumises. Kokku on süüdistuse saanud 26 inimest ja kaks ettevõtet. Neil kõigil on kokku üle 20 advokaadi. Ükski kohtualune end süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles