Eesti taas haridusedetabeli tipus! Seekord meesõpetajate puuduse pärast

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hariduskonverents Valgamaal
Hariduskonverents Valgamaal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õpetajate päeva puhul saab eriti õnnitleda naisi. Lihtsalt sellepärast, et meesõpetajaid liigub Eesti koolide koridoride vahel imevähe. Kui õpetajate toas on kümme õpetajat, siis suure tõenäosusega on neist vaid üks meessoost. Ja sellega paistame Euroopas silma.

Eurostat pani esmaspäevase rahvusvahelise õpetajate päeva puhul ritta õpetajate soolise osakaalu Euroopa koolides. Kuigi sooline tasakaalutus on kõigile ammu teada, on Euroopa mõistes meil siiski üllatavalt palju naisi koolides (vaata graafikut üleval). Eesti koolides on 88,2 protsenti naised, euroliidu keskmine on 70 protsenti.

Veel selgub, et Eestis on 43 protsenti õpetajatest üle 50-aastased. Selle numbriga oleme kolmandal kohal. Itaalias ja Bulgaarias on vanemaealisi haridustöötajaid rohkem.

2013. aasta andmetel on Euroopa Liidus kokku 8,3 miljonit õpetajat. Nii et kui nad kõik ühte riiki koliksid, oleks neid vaid veidi vähem kui kõiki Rootsi kodanikke kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles