Lasteaia uuel mänguväljakul Saaremaal on juba kaks last käeluu murdnud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kipsis käsi
Kipsis käsi Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kuressaares Ida-Niidu lasteaia uhiuuel mänguväljakul on septembris juba kaks last ronimisatraktsioonilt kukkudes oma käeluu murdnud, mistõttu neid atraktsioone praegu ei kasutata.

«Septembris juhtus meil kahel atraktsioonil tõesti nii, et lapsed kukkusid alla torult, millelt rippudes saab end tartaankattele potsatada,» ütles lasteaia direktor Helin Vinter Saarte Häälele.

Üks lastest murdis käeluu atraktsioonilt Sebastian maha kukkudes, teise lapsega juhtus õnnetus kõrvalasuval atraktsioonil Elisabeth.

Juhtunu pärast mures direktor pöördus mänguväljaku rajanud ettevõtte Tiptiptap OÜ poole, mille esindaja sel nädalal lasteaias kohal käis.

«Atraktsiooni toru jämedus vastab kõikidele nõuetele ja laps peaks sealt ohutult alla saama,» vahendas Vinter Tiptiptapi esindajalt kuuldut. «Samuti peaks tartaan olema ohtu, aga nii nagu elus ikka – õnnetusi juhtub.»

Direktori sõnul lasteaia mudilased ronimisatraktsioone praegu ajutiselt ei kasuta. «Kuna meil ei ole taolisi mängulinnakuid varem olnud, peaksid meie lapsed ja õpetajad esmalt üheskoos õppima, kuidas neid õigesti ja ohutult kasutada,» lisas Vinter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles