Ametiühingute keskliit ei pea koondamist ERRis võimalikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanike liidu ja ametiühingute keskliidu hinnangul ei ole Eesti Rahvusringhäälingus (ERR) koondamisteks võimalusi.

Tundmata põhjalikult teiste valdkondade siseelu, kinnitab ajakirjanike ametiühing, et ERR on oma ridu koondanud korduvalt pikkade aastate jooksul ja edasised kärped mõjutavad otseselt avalike programmide kvaliteeti. «Ühe kärpevitsaga löömine nuhtleb neid valdkondi, kus toimepidevus on juba niigi piiri peal,» leiavad ajakirjanikud ja ametiühingute keskliit ühisavalduses, pidades riigireformi käigus ERRile peale surutud reformi ebaõiglaseks.

Ajakirjanduslik organisatsioon ei koosne ametnikest, vaid valdavalt loovtöötajatest, kes niigi töötavad ülekoormusega, seisab avalduses.

Ametiühingute keskliit kinnitab sarnast olukorda ka siseturvalisuse valdkonnas, kus koondamisvõimalusi praktiliselt pole, sest vastasel juhul jääb ekipaažidel väljakutsetele sõitmata.

Neljaprotsendiline ennaktempo jääb juba mitmendat aastat alla keskmise palga tõusule, muutes riigi põhiteenused järjest jätkusuutmatuteks ning koondamistest loobumise korral jääb palgatõus 2016. aastal sootuks ära, kirjutatakse avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles