Uus võrdõigusvolinik tahab aidata kõiki diskrimineerituid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Peeter Langovits / Postimees

Uue võrdõigusvolinikuna alustas täna tööd endine riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liidust välja astunud Liisa Pakosta, kes soovib uues ametis aidata kõiki diskrimineerimise all kannatavaid inimesi.

Võrdõigusvoliniku kantselei teatel ütles Pakosta, et ühiskonnas on palju sildistamist ja hirme. «Mõni pelgab noort ema tööle võtta, teisel on hirm naabri nahavärvi pärast. Ühist otsides saame rahulikuma ja võrdõiguslikuma elu Eestis,» lausus ta.

Volinikuna soovib ta enda sõnul aidata kõiki, kes diskrimineerimise all kannatavad. «Kui erivajadustega laste pered saavad abi, lapsevanemad ja puudega inimesed saavad takistusteta ennast teostada, kui töötamiseks ei ole põhjendamatuid vanuselisi piiranguid, kui soolise palgalõhe saab vähemaks – kui üheski neist eesmärkidest saavutan tuntavat edasiminekut, siis on ebavõrdsust selle võrra vähem,» märkis Pakosta.

Ühtlasi soovib volinik kaasa rääkida ka seadusloomes, näiteks teha valitsusele ettepaneku muuta vanemahüvitise seadust. Pakosta hinnangul peab vanemahüvitise saamine muutuma paindlikumaks.

Pakosta ametiaeg soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinikuna kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles