Kinnisvarafirma pakub pagulaste majutamiseks kaht maja Valgas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tüdruk Vao pagulaskeskuse hoone aknal
Väike tüdruk Vao pagulaskeskuse hoone aknal Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kinnisvaraettevõte Arkaadia Halduse AS tegi teisipäeval sotsiaalministeeriumile ettepaneku kasutada pagulaste majutamiseks kaht maja Valga linnas aadressil Kungla 28 ja Kuperjanovi 12.

Ettevõtte teatel on suur tõenäosus, et nad saavad pakkuda ka töökohti Valgas nende hallata olevatel kinnisvaraobjektidel majahoidjatena ja puhastusteenindajatena.

Hooneid on pagulaste majutamiseks võimalik kasutada mõningase kohandamisega. Kungla 28 hoone on hetkel kasutuses kontorihoonena, kuid minimaalsete kulutustega on võimalik see ümber kujundada hotellitüüpi väikesteks elamispindadeks – ligi 30 tuba kahel korrusel.

Kuperjanovi 12 asuvas kortermajas on elamispinda 521 ruutmeetrit ja 16 korterit, mis on 1- ja 2- toalised. Majal on vahetatud 90-ndate lõpus katus ning hetkel seisab see tühjana. Ettevõttel on olemas korteriteks renoveerimise projekt, kuid ehitusluba ei ole.

Teadmata täpselt pagulaste majutamise kava ja võimalusi, annab ettevõte teada, et on huvitatud koostööst nendele elukohtade pakkumisel. Koostöövormiks võib olla nii ehiste müük kui ka elamispindade väljaarendamine ning üürile andmine.

Arkaadia Halduse AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis on tegutsenud kinnisvara haldamise ja hooldamise valdkonnas 1997. aastast. Ettevõte haldab üle 400 ehitise Tallinnas, Tartus ja Valgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles