Ministeerium asub uuendama ajale jalgu jäänud rahvaraamatukogu seadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: Marko Saarm / Sakala

Kultuuriministeeriumil on tuleval aastal plaanis alustada uue rahvaraamatukogu seaduse eelnõu väljatöötamist, mis täpsustab rahvaraamatukogude ülesandeid.

Kultuuriministeeriumi hinnangul vajab 1998. aastast kehtiv rahvaraamatukogu seadus uuendamist, sest rahvaraamatukogu roll kogukonnas on märksa laiem kui vaid väljaannete kojulaenutaja. Rahvaraamatukogude arengusuundade töörühm sõnastas eelmisel aastal ka rahvaraamatukogude arengusuunad, tuues välja rahvaraamatukogu rollid 21. sajandil.

«Tuleval aastal töötatakse välja rahvaraamatukogu seaduse väljatöötamiskavatsus, mis kirjeldab rahvaraamatukogu seaduse lahendamist vajavad kitsaskohad ja pakub võimalikud lahendused,» rääkis kultuuriministeeriumi raamatukogunõunik Ülle Talihärm BNS-ile.

«Koostöös erinevate sihtrühmadega uuendatakse maakonna keskraamatukogu ülesandeid, rahvaraamatukogude tegevuse, kogude kujundamise ja lugejateeninduse korraldust ning ka rahvaraamatukogude töökorralduse aluseid, mille valguses vaadatakse üle ka riigieelarvest finantseeritavate kulude jaotamise kord,» selgitas Talihärm.

«Siinkohal on oluline silmas pidada, et rahvaraamatukogud on kohaliku omavalitsuse asutused, seetõttu mõjutab raamatukogu teenuste kättesaadavust ja arendust ka haldusreform ning lugejate muutunud infotarbimise harjumused,» lisas nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles