Kaitseministeerium kogub ajateenistusest hoidujatelt eeldatust rohkem trahviraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija õppusel
Ajateenija õppusel Foto: Toomas Huik

Kaitseministeeriumi tuleva aasta eelarves on ette nähtud ajateenistusse mitteilmumise eest väljastatavate trahvide ja sunniraha tõus 50 protsenti, kaitseressursside ameti selgitusel vastab see tase tegelikule olukorrale.

Tuleva aasta riigieelarve eelnõus nähakse kaitseministeeriumi valitsemisalas ette kaitseressursside ametile laekuvate trahvide ja sunnirahade tõus 30 000 eurolt käesoleval aastal 45 000 eurole tuleval aastal, selgub eelnõu seletuskirjast. Tõus on seega 50 protsenti.

Tegemist on rahatrahvide ja sunnirahadega, mis määratakse ajateenistusse mitteilmunutele.

Kaitseressursside ameti pressiesindaja selgitas, et eelarvesse märgitud summa vastab tegelikule olukorrale. Nii laekus 2014. aastal ametile rahatrahve ja sunniraha kokku 48 362 eurot ning käesoleval aastal on laekunud 44 165 eurot.

Pressiesindaja lisas, et peagi tõusevad ka rahatrahvide määrad, mis peaks omakorda järgmisel aastal suurendama laekumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles