Loksa linn andis valitsuse kohtusse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa linnavalitsus.
Loksa linnavalitsus. Foto: Loksa linna kodulehekülg.

Kultuurimaja renoveerimise jaoks mõeldud investeeringutest ilma jäänud Loksa linn kaebas valitsuse kohtusse.

Loksa linn esitas Tallinna halduskohtusse kaebuse, milles taotleb valitsuse korralduse osalist tühistamist ning esialgse õiguskaitse rakendamist.

Samuti taotleb linn valitsuse kohustamist otsustama uuesti meetme «Kohalike avalike teenuste arendamine» kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste kava aastateks 2007–2010 Harju maakonna projektide osas.

3400 elanikuga Loksa linn taotles valitsuselt 18,7 miljoni krooni eraldamist kultuurikeskuse renoveerimiseks ja juurdeehituseks.

Loksa kultuurimaja hävis tules 1985. aastal, kultuuritegevust on linnas harrastatud väikestel asenduspindadel.

Kultuurikeskuseks renoveeritava hoone II korrusel tegutseb muusikakool. Majas asub linna ainuke avalik saal, mis mahutab ainult ligi 60 inimest.

Majas puudub võimalus kontsertide korraldamiseks, etenduste andmiseks ja arvukate huviringide töö korraldamiseks.

«Arvestades linna elanike rahvaste osakaalu, on ühtse kultuurikeskuse toimimine äärmiselt oluline rahvaste integratsiooni seisukohalt,» leiab linn.

Loksa Kultuurikeskuse renoveerimise projekt oli Harjumaa Omavalitsuste Liidu (HOLi) kooskõlastatud maakondlikus eelistusnimekirjas 3. kohal ja toetuse saamine sõltus valitsuse vastava haldusakti vastuvõtmisest.

7. augustil kiitis valitsus heaks kohaliku KOIT kava viimase nelja maakonna –Harju, Jõgeva, Lääne.Viru ja Tartu osas ja selgus, et Loksa Kultuurikeskuse projekt oli investeeringutoetuste kavast välja jäetud.

«Meile teadaolevalt ei toetanud kultuuriministeeriumi esindaja Loksa Kultuurikeskuse projekti investeeringutoetusest ilmajätmist,» teatasid Loksa linnajuhid.

Samuti juhtis Eesti Linnade Liit korduvalt tähelepanu asjaolule, valitsuse ühe ja sama korralduse raames omavalitsuste suhtes erinevate printsiipide rakendamine võib osutuda piisavaks ajendiks korralduse vaidlustamisele ning protsessi venimisele, mis kindlasti ei tule kasuks kogu KOIT kava rakendamise protsessi edukusele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles