MTÜ tahab riigi toel koolitada 40 vabatahtlikku pagulaste tugiisikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased Vao pagulaskeskuse uksel septembris.
Pagulased Vao pagulaskeskuse uksel septembris. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

MTÜ Eesti Pagulasabi taotleb sotsiaalministeeriumilt 4320 eurot, et järgmise aasta alguseks koolitada välja 40 vabatahtlikku, kes oleksid vajadusel personaalseks tugiisikuks Eestisse saabuvatele pagulastele.

Pagulasabi vabatahtlikud õpetavad näiteks Eestis kaitse saanutele eesti keelt, toetavad lasteaia- ja koolikoha või töö otsingutes, aitavad leida elukoha, selle sisustada ja on abiks üürilepingu sõlmimisel, viivad pagulasi kultuuriüritustele ja tutvustavad muudel viisidel kohalikku elu-olu, seisab ühingu projekti kirjelduses.

Projekti eesmärk on vabatahtlike tugiisikute väljakoolitamise kaudu parandada Eesti võimet vastu võtta ja integreerida Eestisse saabuvaid pagulasi. Koolitusel osalejad valitakse Eesti Pagulasabi vabatahtlike seast, keda praegu on enam kui 100 inimest.

Hasartmängumaksu laekumistest taotletavast summast ligi kolmandik ehk 1200 eurot on projektis ette nähtud projektijuhi palgaks, viie koolitaja töökulud on kokku 1350 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles