Riigiprokurör Kurmi osalusega kinnisvarafirma sattus raskustesse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Margus Kurm
Riigiprokurör Margus Kurm Foto: Peeter Langovits.

Riigiprokurör Margus Kurmi osalusega kinnisvarafirma Siiras Tegu on sattunud Tallinna südalinna kerkiva büroohoonega plindrisse - firma on kopsaka summa võlgu maja ehitajale ja kuidagi ei suju ka hoonesse üürnike leidmine, kirjutab

SL Õhtuleht

.

OÜ Siiras Tegu ehitab Tallinna Rotermanni kvartalisse ligi 1000-ruutmeetrist uhket büroohoonet, kuid uhke näib hoonega seotu vaid kaugelt vaadates - Siiras Tegu on maja ehitajale ohtralt võlgu ja kui büroo kuidagi valmis saakski, ei kipu sinna kuidagi üürnikke leiduma.

«Siiras Tegu pole hoone ehituse eest meile siiamaani maksnud,» kinnitab ehitusfirma KMG Ehitus juhataja Sulev Vare.

Rotermanni 10 kerkiva kolmekorruselise büroohoone 900 ruutmeetrile pole siiani õnnestunud üürnikke leida, kuigi neid otsitakse juba selle aasta algusest saati, tunnistab kinnisvarafirma Uus Maa konsultant Marko Kivirand.

«Mina pole kõnealuste firmade juhtimises osalenud,» teatab Kurm napilt ja soovitab puntras kinnisvaraarenduse kohta pärida Siira Teo juhatajalt Raivo Hellermalt.

Kurm pole rikkunud prokuratuuriseadusega prokurörile seatud teenistuspiiranguid, väidab riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu Kurmi kinnisvaraäri kohta.

«Kuna Kurmi osalus ettevõttes on seaduslik ning deklareeritud, siis ei saa see fakt kuidagi seada kahtluse alla ka tema usaldust ja sõltumatust prokurörina,» teatab ärimehest prokuröri otsene ülemus, riigi peaprokurör Norman Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles