Lõuna-Korea usuüritus kuivas teisel päeval kokku

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kristliku ususekti tasuta üritus tõi Saku suurhalli laupäeval rahvast täis.
Lõuna-Korea kristliku ususekti tasuta üritus tõi Saku suurhalli laupäeval rahvast täis. Foto: Mihkel Maripuu

Kui laupäeval külastas Lõuna-Korea kultuuripäevi ligi 7000 inimest, siis pühapäeval olid Saku Suurhalli read juba oluliselt hõredamad ning külastajate arv jäi alla 3000.

Ürituse turundusjuht Sergei Semjonov rääkis Postimees.ee´le, et üldiselt võib lugeda ürituse kordaläinuks, olgugi, et teisel päeval esinesid korealased pooltühjale saalile. Semjonovi arvates jätsid paljud teisel päeval minemata  ilmselt seetõttu, et algselt üritusel esinema pidanud Tõnis Mägi hüppas alt ära.

Mägi teatas üritusel esinemisest loobumisest läinud nädalal, kui selgus, et ürituse taust on hoopis teistsugune, kui talle alguses selgitati. Nimelt selgus, et tegemist ei ole sugugi pelgalt Lõuna-Korea kultuuri ja ajalugu tutvustava üritusega, vaid kogu sündmuse taga seisis Aasia üks ekstreemsemaid ususekte - Lõuna-Korea Souli Manmini kirik.

Semjonovi sõnul käis üritusel inimesi enam kui kümnest riigist - teiste hulgas oli külalisi näiteks Ameerikast, Inglismaalt, Iisraelist, Venemaalt ja loomulikult ka Lõuna-Koreast.

Paljuräägitud «kultuuripäevad» sisaldasid nii kontserti kui nn äratuskoosolekut, kuid lubatud imeteod ja tervendamised jäid sündimata.

Semjonovi kinnitusel ei ole Manmini kirikul esialgu plaanis sarnaseid üritusi Eestis rohkem korraldada. Täna liiguvad korealased Helsingisse ning sealt tagasi kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles