Saaremaa lähistel sattus jaht uppumisohtu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA lennusalga kopter.
PPA lennusalga kopter. Foto: Küllike Rooväli

Nädalavahetusel käivitati Saaremaa lähistel päästeoperatsioon, et päästa madalikule sattunud ja seejärel kreeni vajunud jaht ja üksi selle pardal olnud 22-aastane noormees.

Laupäeval, 2. oktoobril kell 11.16 võttis merevalvekeskus vastu hädasignaali, millega teatati, et Saaremaa lähistel on jaht madalikule sattunud ja on uppumisohus. Mereseire kaameraga tuvastati tugevas kreenis jaht Saaremaa lähistel Tagamõisa poolsaare otsas Undva nina juures, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetuse piirkonda suundusid nii lennusalga kopter kui ka Kuressaare politseijaoskonna merepäästepatrull.

Kell 11.42 anti hättasattunud aluselt teada, et saadi madalikult lahti ja liigutakse lähimasse sadamasse, alus võttis vett sisse, kuid leke on kontrolli all. Kopter kutsuti tagasi ning abi läks osutama merepäästepatrull mootorpaadil.

Kell 12.47 jõuti abivajaja juurde, jaht liikus Veere sadama poole ja kinnitati, et jahi pardal on kõik kontrolli all. Mootorpaadiga julgestati jahi teekonda sadamasse, kus silduti kell 13.22.

Jahi pardal oli 22-aastane mees üksinda, temaga oli kõik korras ja arstiabi ta ei vajanud. Jahil tuvastati kerge leke ja pragunenud oli jahi kiil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles