Maakri tänava laibatükeldaja astus Soomes taas kohtu ette

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä
Markus Pasi Pönkä Foto: Liis Treimann

Varakevadel vanglast tingimisi vabanenud Maakri tänava laibatükeldaja Markus Pasi Pönkä astus täna Helsingis uute süüdistusega kohtu ette.

31-aastane Pönkä ja veel kolm meest on kohtu ees seoses kahe erineva süüasjaga. Prokuratuur süüdistab Pönkät pettustes, võltsimistes ja rahapesus. Süüdistus koosneb kokku 28 kuriteoepisoodist, kirjutab Ilta-Sanomat.

Uurija Sami Kalliomaa sõnul kasutasid süüalused laenu võtmiseks identiteedivargust. Kokku jõudsid kelmid võtta võõraid identiteete kasutades laenu kümnete tuhandete eurode väärtuses.

Prokuratuur süüdistab Pönkät ka raske isikuvastase kuriteo ettevalmistamises ja tulirelvade ebaseaduslikus käitlemises. Politsei võttis selle süüdistusepisoodiga seoses kevadel hoiule mitu tulirelva.

Pönkä on tänavu kevadest alates Soomes vahi all.

Eesti kohus mõistis Pönkä 2007. aasta veebruaris süüdi ärikaaslase mõrvas ja laiba tükeldamises ning mõistis ta 12 aastaks vangi. 2007. aasta augustis saatis Eesti Pönkä karistust kandma Soome vanglasse.

Süüdistuse järgi tulistas Pönkä 2005. aasta 12. detsembril Tallinnas Maakri tänava üürikorteris surnuks oma Soome kodanikust sõbra Keijo, tükeldas ohvri laiba ja pakkis kilekottidesse. Pönkä jättis kilepakid üürikorteri esikusse.

Süüdistuse järgi tappis Pönkä oma sõbra pettustega saadud raha jagamisel tekkinud tüli ajal. Korteriomanik avastas tapetu tükeldatud ja kottidesse pakitud surnukeha 2005. aasta 14. detsembri õhtul.

Politsei pidas Pönkä Tallinnas kinni 2005. aasta 12. detsembri õhtul teise kriminaalmenetluse raames, kuna Soome politsei oli kuulutanud mehe suurkelmustes kahtlustatuna rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Paar päeva pärast seda tuli ilmsiks ka jõhker veretöö.

Soome kohus mõistis Pönkä pärast tema Soome saatmist süüdi mitmetes pettustes ja kelmustes.

Tänavu varakevadel pääses Pönkä tingimisi vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles