Pensionärid protestisid Vene peakonsulaadi juures Narvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene pensionäride pikett Narvas Venemaa peakonsulaadi ees.
Vene pensionäride pikett Narvas Venemaa peakonsulaadi ees. Foto: Irina Tokareva

Täna hommikul protestis ligi 200 Venemaa pensionäri Narvas Venemaa Föderatsiooni peakonsulaadi ees selle vastu, et juba kolm aastat pole Eestis elavail Venemaa kodanikel olnud võimalust saada oma riigi pensionit.

Venemaa Kodanike Liidu Eestis asejuht Vladimir Petrov ütles, et probleem puudutab umbes 20 000 inimest, kellele liit omal aitas vormistada Venemaa pensioni väljamaksmist. Kolme aasta eest aga pensioni väljamaksmine peatati, kuna algasid Venemaa ja Eesti vahelised läbirääkimised ühise kokkuleppe sõlmimiseks pensionide tagamiseks. Kokkulepet pole tänini ratifitseeritud.

Liidu jurist Vladimir Antipenkov luges ette Eestis elavate Venemaa kodanike pöördumise Venemaa valitsusele, milles viidatakse, et vastavalt suurriigi põhiseadusele on neil õigus Venemaa pensionile sõltumata elukohast.

Pöördumine anti edasi Venemaa peakonsulile Narvas Georgi Bolhovitinile, kes ütles ajakirjanikele, et pole veel valmis antud küsimuses kommentaare jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles