Lavrov: ma vandusin, aga tegin seda diplomaatiliselt

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov tunnistas, et kasutas hiljutises telefonivestluses Suurbritannia kolleegi David Milibandiga ebasündsaid väljendeid.


The Daily Telegraph kirjutas eelmisel nädalal, et Lavrov ärritus Suurbritannia kolleegi küsimuste peale niivõrd, et sõimas teda terve «tiraadi» diplomaatilisele etiketile sobimatute roppustega.

Lavrovi kinnitusel õppis ta värvikad väljendid Gruusia presidendilt Mihheil Saakašvililt ja ta üritas Milibandile selgeks teha, et sõda ei alustanud mitte Venemaa, vaid Gruusia.

«Et valgustada Milibandi ka teistsugusest nägemusest, pidin ma talle kirjeldama Saakašvilit nii, nagu seda tegi meie kolleeg ühest Euroopa riigist minuga vesteldes,» vahendas Reuters Venemaa uudisteagentuuri Itar-Tass pressiteadet.

Lavrov kasutas enda väitel kõigest väljendit «kuradi vaimuhaige» («f...... lunatic»), kuid Suurbritannia välisministeeriumi ametnike kinnitusel kasutas Lavrov ka märksa krõbedamaid väljendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles