Liiklusõnnetuses raskelt viga saanud trikirattur suri haiglas

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Viljandi vallas.
Liiklusõnnetus Viljandi vallas. Foto: Lõuna prefektuur

Möödunud reedel Viljandimaal sõiduauto ja ratta kokkupõrkes raskelt viga saanud 15-aastane trikirattur suri haiglas, teatas Lõuna prefektuur.

Reedel, 2. oktoobril kella 16.05 ajal juhtus Viljandi vallas Peetrimõisa külas liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku sõiduauto Nissan ja trikirattal sõitnud 15-aastane noormees. Rattaga sõitnud noormees sai õnnetuses raskeid vigastusi. Ta viidi haiglasse, kus ta eile suri.

Esialgsetel andmetel liikus Viljandi suunas Nissan, mida juhtis kaine ja juhtimisõigusega mees. Sõiduautole sõitis kaldega kõrvalteelt ette trikirattaga 15-aastane noormees.

Politsei teatas, et jalgrattur ei kasutanud kiivrit, kuigi kiiver oli olemas ning rippus noormehe seljakoti küljes. Ka ei olnud rattal pidureid.

Sõiduautojuht ja kaasreisija kasutasid turvavarustust ning õnnetuses viga ei saanud. Selle avarii täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Viljandi patrullitalituse vanemkomissar Riho Kampus ütles, et täna on raske öelda, miks rattur lähenevat sõidukit õigeaegselt ei märganud.

«Peateele lähenedes peab sõidukiiruse maha võtma, et saaks õigeaegselt lähenevat sõidukit märgata. Siin tuleb igal juhul arvestada ka trikiratta eripäraga, kuna sel puuduvad pidurid. Sellise jalgrattaga ei tohiks liikluses osaleda,» rõhutas Kampus.

Ta lisas, et analoogsetes õnnetuses tekivad rasked ja taandumatud vigastused just peapiirkonda saadud löögist.«Kiivri kasutamine on tihti seega sõna otseses mõttes elu ja surma küsimus, kuna see aitab leevendada oluliselt peapiirkonda saadavate vigastuste raskusastet,» lisas ta.  

Õnnetuspaigalt leiti kõrvaklapid, mis politsei hinnangul kuuluvad ratturile. Kas ratturi tähelepanu võis hajutada ja liiklushelisid summutada muusika, on selgitamisel.

Sel aastal on liiklusõnnetustes hukkunud 51 inimest, nendest 12 olid kergliiklejad. Mullu samal ajal hukkus liiklusõnnetustes 58 inimest, nendest 18 kergliiklejad.

Copy
Tagasi üles