Ministeerium otsib Tartu kunstimuuseumile direktorit

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel.
Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel. Foto: Margus Ansu

Kultuuriministeerium on kuulutanud välja avaliku konkursi Tartu kunstimuuseumi direktori ametikohale. Põhjuseks on toodud asjaolu, et praeguse direktori Rael Arteli tähtajaline tööleping on lõppemas.

Konkursiteates on märgitud, et direktor vastutab muuseumi igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest. Oluline ülesanne on muuseumi sisulise ning majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.

Dokumendid palub ministeerium esitada hiljemalt 15. novembriks e-posti teel digitaalselt allkirjastatuna aadressil konkurss@kul.ee märgusõnaga «Tartu Kunstimuuseum». Konkursi võitjaga sõlmitakse tööleping kuni kolmeks aastaks. Tööle tuleb asuda aprillis 2016.

Rael Artel ütles eile, et tema praegune tööleping lõpeb märtsi lõpus või aprilli algul 2016. Ta lisas, et ei oska praegu veel öelda, kas ta kavatseb direktori kohale kandideerida.

Tartu kunstimuuseumi direktori eelmisel konkursil selgus novembris 2012, et komisjon kinnitas parimaks kandidaadiks Rael Arteli. Senise direktori Reet Margi ametiaeg lõppes 2013. aasta märtsiga.

Jaanuariks 2015 oli uue direktori ametis oldud aja jooksul Tartu kunstimuuseumi töötajatest kaks kolmandikku vallandatud või ise ära läinud.

«Töö efektiivsemaks korraldamiseks ja kulude kokkuhoiuks viimastel aastatel on läbi viidud struktuurimuutusi, samuti on ametist lahkunud inimesi, kellele kavandatavad muutused ei sobinud,» ütles tänavuse aasta algul Rael Artel. «Kaasajastatud töökorraldus on muutnud muuseumi dünaamilisemaks, võimaldanud käivitada mitmeid uusi projekte ja toonud meile laiema publikuspektri.»

Direktori töö kõrval on ta kureerinud mitmeid rahvusvahelistki tähelepanu äratanud näitusi. Äsja esitles ta oma raamatut «Plahvatus Pärnus / Explosion in Pärnu» 1990. ja 2000. aastatel Pärnus aset leidnud kunstitegevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles