Lasse Lehis: riigikogulaste liisingute hüvitamine tuleks keelata

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasse Lehis 2009. aastal.
Lasse Lehis 2009. aastal. Foto: Peeter Langovits

Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis on seisukohal, et riigikogulaste kuluhüvitiste raames kasutatavad liisinglepingud tuleks keelata ning kui vajadus peaks jääma, siis kehtestada saadikutele tavapärane sõidupäevik.

Lehis rääkis täna hommikul «Terevisioonis», et väga lihtne variant oleks keelata ära igasugused liisingud, vahendas ERR Uudised.

«Praegune kord ütleb, et vara soetamist ei hüvitata ja sellest lihtsalt hiilitakse mööda sel teel, et sõlmitakse liisinglepinguid, kus omandiõiguse ülemineku hetke ei ole sees,» märkis ta, lisades, et tegelikult ostetakse see auto lõpuks ikkagi välja.

Ta lisas, et kui aga olukord sellest ei muutu ja ka kütusekulud hakkavad üle mõistuse suureks minema, siis oleks võimalik võtta needsamad seadused, mille riigikogu alles hiljuti ümber tegi, ehk isikliku sõiduauto hüvitamine tavalisele tööinimesele sõidupäeviku alusel 335 eurot kuus. Ning kui sellest ei suudeta kulusid katta, siis vormistada töölähetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles