Maardulastele hakatakse lõimumisalaseid infotunde korraldama

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu sügislaat.
Maardu sügislaat. Foto: Eero Vabamaegi/

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) hakkab Maardus kord kuus lõimumisalaseid infotunde korraldama. 

«Nõustada ja informeerida on võimalik ka e-posti ja telefoni teel, kuid siiski eelistavad paljud inimesed endiselt silmast-silma suhtlemist. Sageli on teemad ja küsimused keerulisemad ning on ka inimesi, kes vajavad sellistel puhkudel üksikasjalikumat selgitust. Seega on meil hea meel, et Maardu linn on meile siinkohal abiks ja toeks ning saame linna ruumides kord kuus elanikke vastu võtma hakata,» teatas MISA nõustamiskeskuse vanemnõustaja Kätlin Kõverik. 

Tema sõnul saab MISA poole pöörduda lihtsate küsimustega – näiteks, kuidas leida perearsti, kuidas tagada sotsiaalkindlustus, pikendada tähtajalist elamisluba.

«Need on elulised küsimused, aga kui inimese emakeel ei ole eesti keel, siis on tal sellise info saamisega raskusi.»

MISA nõustamiskeskuse poole saab pöörduda nii eesti keele õppe, hariduse, töö, elukoha kui ka arstiabiteenuste ja sotsiaalküsimustega seoses. Infot saab küsida vajalike kodakondsuse ja elamisloa taotlemise ning teiste oluliste dokumentide vormistamise kohta. Vajadusel suunatakse inimest edasi vastava teenuse osutaja juurde. 

«Meie kogemus on näidanud, et nii teise riigi kodakondsuse kui ka määratlemata kodakondsusega inimestel on sageli puudulik või lausa väär info nende tegelike võimaluste ja õiguste kohta. Näiteks on olnud juhuseid, kus inimesed arvavad, et neil ei ole samaväärseid õiguseid ja sotsiaalseid tagatisi, mis Eesti kodakondsust omavatel isikutel. Samuti ei pea inimene alati ka teadma, millise ametiasutuse poole tuleb tal oma mure või küsimustega pöörduda – sellistel puhkudel on just nõustamiskeskuse nõustajast abi,» selgitas Kõverik.

Alates oktoobrist on MISA nõustamiskeskuse nõustaja kord kuus kliente vastu võtmas, teenuse kohta infot jagamas Maardus (aadressil Karjääri 7, tuba 208). Käesoleval aastal toimuvad nõustamised veel 16. novembril ja 30. novembril kell 15 kuni 18.

Tallinnas saab individuaalnõustamisele tulla aadressile Lõõtsa 2a (kaheksas korrus). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles