Pakistani sõdurid hakkasid USA üksustele vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdurid liikumas läbi Bannu piirkonna Waziristani hõimualade poole..
Pakistani sõdurid liikumas läbi Bannu piirkonna Waziristani hõimualade poole.. Foto: AP / Scanpix.

Pakistani piiri valvavad väed ei lubanud kinnitamata andmetel Afganistanist riiki siseneda USA sõdureid, kes ilmselt soovisid sealsetes mägedes läbi viia operatsiooni islamisisside vastu, ent pidid peatuma hoiatuslaskude tõttu.

Kohalike ametnike sõnul leidis pingeline vahejuhtum aset kesköö paiku Angoor Adda linna lähedal, Lõuna-Waziristani provintsi piiril, vahendas BBC News. USA sõjaväelased olevat sinna saabunud seitsme helikopteriga, mis maandusid Afganistani poolele, ning üritanud seejärel üle piiri edasi liikuda.

Pakistani paramilitaarüksuste võitlejad hakkasid aga ameeriklaste lähenemise peale tulistama õhku hoiatuslaske, mistõttu otsustasid USA sõdurid edasi mitte liikuda. Kohalike teadete järgi kestis aga laskmine veel mitu tundi ning ümberkaudsed elanikud põgenesid kodudest.

Lõuna-Waziristani peetakse islamisisside üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu. Pakistani valitsus on samas keelanud ameeriklastel vastuoperatsioonide käigus üle piiri tungimise.

Eelmisel nädalal levis aga meedias uudis, et USA president on juba paari kuu eest andnud oma vägedele loa tungida omal algatusel Pakistani aladele, ning viimastel nädalatel on seal sisside vastu korraldatud juba rida raketirünnakuid ja ka vähemalt üks maismaaoperatsioon, mis tõi kaasa ägeda diplomaatilise reaktsiooni Islamabadist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles