Prantsusmaa asub Iraagist kristlasi päästma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi kardinal Emmanuel III Delly.
Iraagi kardinal Emmanuel III Delly. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa immigratsiooniminister Eric Besson teatas eile, et Prantsusmaa annab 150 kristlasele võimaluse Iraagist Lääne-Euroopasse põgeneda.

Pühapäevases mässuliste rünnakus Bagdadis sai surma üle 50 inimese. Esialgu ründasid Al-Qaeda võitlejad börsi, kuid jooksid seejärel julgeolekuvägede eest pakku kesklinnas asuvasse katoliku katedraali, vahendab liberation.fr.

Samal ajal käis katedraalis missa ning mässulised võtsid kõik katedraalis viibijad pantvangi. Kokku sai surma 46 kristlast, nendest  suurema osa moodustasid naised ja lapsed.

Prantsusmaa võtab nüüd vastu 150 immigranti. Eelkõige pakutakse Iraagist lahkumist pantvangidraamas haavata saanud inimestele ja nende peredele.

Prantsusmaa on koostöös ÜROga siiani vastu võtnud 1300 usuvähemust esindavat põgenikku.

«Selle programmi kaudu ja 31. oktoobril järgnenud rünnaku järel palus Eric Besson oma personalil vastu võtta veel lisaks 150 inimest, andes eesõiguse neile, kes said rünnakus haavata,» seisis ministeeriumi teadaandes.

Iraaklased hakkavad saama sotsiaaltoetust immigratsiooni- ja integratsiooniministeeriumilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles