Hanso tervitas Ühendkuningriigi otsust saata üksused Balti riikidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kaitseminister Hannes Hanso tervitas Ühendkuningriigi otsustas saata üksused Balti riikidesse, ministri sõnul võivad sama teha ka teised Euroopa liitlased.

«Meie hea liitlase Ühendkuningriigi kaitseministri avaldus peatsest panustamisest meie regiooni julgeolekusse maaväe üksusega on väga tervitatav,» ütles Hanso BNS-ile. Ta toonitas, et Eesti on pidevalt töötanud selle nimel, et liitlased tooksid oma maaväe üksusi püsivalt Eestisse väljaõpet läbi viima ja koostööd harjutama. «On hea meel, et lisaks Ameerika Ühendriikidele on ka meie Euroopa liitlased näitamas üles valmidust meie toetamiseks,» ütles Hanso.

«Meil on sellesuunalised töökohtumised käimas ka mitme teise liitlasriigiga ning loodame peatselt teatada veel selliseid häid uudiseid,» kinnitas kaitseminister.

Hanso lisas, et liitlaste pühendumine Balti riikide kaitse- ja heidutusvõime toetamisele on selgeks märgiks Venemaale, et tema agressiivne käitumine naabritega ning viimasel ajal läbiviidud sõjalise jõu oluline suurendamine Läänemere regioonis saab NATO liitlaste poolt ühese vastuse.

Briti sõdurite paigutamine Balti riikidesse ja Poola on järjekordne samm meie liitlaste kindlustunde tõstmiseks NATO idatiival, ütles kaitseminister Michael Fallon neljapäeval.

Balti riikidesse saadetavad Briti väekontingendid on kompanii-suurused, Baltimaadesse alaliste sõjaväebaaside rajamise plaane ei ole, öeldi BNS-ile Briti Riia saatkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles