Täna algav täiskasvanud õppija nädal keskendub lastevanematele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Täna algab XVIII täiskasvanud õppija nädal «Õige aeg on õppida», mille fookus on lastevanemate teavitamine eri õppevõimalustest. 

Nädal algab rahvusooperis Estonia toimuva tunnustusüritusega, kus kuulutatakse välja aasta õppija, aasta koolitaja, aasta koolitussõbralik organisatsioon, aasta koolitussõbralik omavalitsus ning aasta õpitegu.

Seekordse täiskasvanud õppija nädala fookus on lastevanemate teavitamisel täiskasvanuõppe erinevatest võimalustest. Kogu nädala jooksul toimub üle kogu Eestimaa arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ning õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi. Paljud neist toimuvad ka lasteaedades ja seal löövad kaasa piirkondlikud Rajaleidja keskused ning Eesti Alushariduse Juhtide Ühendus. Lasteaiad on suurepärased koostööpartnerid, sest lasteaias tuntakse hästi lastevanemate vajadusi ja ootusi ning osatakse viia oluline info nendeni sobival viisil ja sobivas vormis.

Täiskasvanud õppija nädala raames toimub kolmapäeval, 14. oktoobril Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatud digiõppe päev, mis on pühendatud digiturvalisusele: jagatakse infot ning näpunäiteid selle kohta, kuidas saame iseennast ja oma lähedasi nutiseadmete, arvutite ja internetiga seonduvate ohtude eest kaitsta.

Täiskasvanud õppija nädal lõpeb 16. oktoobril Tallinnas, hotellis Nordic Hotel Forum toimuva täiskasvanuhariduse foorumiga, mille keskseks teemaks on nõustamine täiskasvanute elukestvas õppes osalemiseks ja tööelus edukaks toimetulekuks. Foorumil arutatakse selle üle, kuidas teha nõustamine kättesaadavaks just neile täiskasvanutele, kes seda kõige enam vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles