Piiritusevooliku Narva veehoidlasse pannud salakaubavedajad said süüdistuse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva veehoidla põhjast leitud salapiirituse voolik.
Narva veehoidla põhjast leitud salapiirituse voolik. Foto: Piirivalveamet

Prokurör saatis kohtusse 11-liikmelise grupi, kes paigaldasid Narva veehoidlasse kahekilomeetri pikkuse vooliku piirituse pumpamiseks Venemaalt Eestisse.

Ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 11 meest ja ühte osaühingut alkoholi käitlemise korra rikkumises ja salakaubaveos grupi poolt, teatas Viru ringkonnaprokuratuur.

Kohtu ette peavad astuma mehed, kes paigaldasid Narva veehoidlasse vooliku, mille kaudu pumbati Eestisse tuhandeid liitreid piirtust.


Süüdimõistmise korral võib grupiviisilise salakaubaveo eest võib karistada kuni viieaastase vangistusega, alkoholi käitlemise korra rikkumise eest aga kuni kolme aastase vangistusega.

2004.a. novembri lõpus peeti Tallinnas maksu- ja tolliameti töötajate poolt kinni 65-aastase Reinu juhitud kaubik, mille kaubaruumist avastati mahutid 1159 kilo piirituselõhnalise vedelikuga. Kontrollimisel selgus, et alkoholi käitlemiseks mehel luba puudus.


Kriminaalmenetluse käigus selgitati välja, et alkohol pärineb Venemaalt ja oli Eestisse salakaubana Narva veehoidlasse paigaldatud vooliku abil sisse smuugeldatud.

31-aastase Vitali oli korraldanud alates 2004. aasta augustist kuni novembrini 47-aastase Vladimiri kaudu 27-aastase Aleksei ja 26-aastase Andrei tegevust, organiseerides üle Narva veehoidla ligi kahe kilomeetri pikkuse vooliku paigaldamise.

Eesti poolel oli voolikuots pandud 60-aastase Alexandri garaažiboksi Narva linnas. Uurimise käigus selgitati välja et vooliku kaudu pumbati Venemaalt üheksa päeva jooksul Eestisse ligi 6200 liitrit salapiiritust, mis ladustati Alexandri garaažis.


Riigil jäi sellise koguse piirituse salakaubaveo tõttu saamata ligi 900 000 krooni .
Aleksei ja Andrei kasutuses oli sõiduauto, mis oli spetsiaalselt ümber ehitatud piirituse veoks.

Sõiduki salongi oli paigaldatud metallist mahuti mahtuvusega 1100 liitrit. Piiritus viidi teise Narvas asuvasse garaažiboksi, kus see siis pumbati ümber 100 kuni 200 liitristesse vaatidesse.


Vitali organiseeris piirituse transpordi Tallinnasse, kasutades piirituse veoks 37-aastast Kirilli abi.


Tallinnas kohtus Kirill 65-aastase Reinuga ja andis piirituse talle üle. Rein toimetas piirituse Tallinnas asuva osaühingu territooriumile.

Uurimise käigus selgitati välja ka see, et juba varem, 2004. aasta novembri alguses organiseeris 35-aastane Andres koos 42-aastase Petroga ja Vitaliga ligi 3000 liitri piirituse edasitoimetamise Tartust Tallinna.

Tallinnas toimetas piirituse Rein ühe osaühingule. Kuna aga see oli madala kvaliteediga, siis ei leitud Tallinnas sellele ostjaid ja viidi tagasi Tartusse, kus maha müüdi. Kahju, mille mehed riigile tekitasid ulatus ligi 100 000 kroonini.

Samal teemal loe ka «Piirivalve avastas Narva veehoidlast taas piiritusevooliku», «Piirivalve avastas osa vanast piiritusevoolikust».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles